כשהבז המצוי צד, הוא נעצר באוויר מעל שדה, מנפנף מהר, פורש את הזנב ומשאיר את הראש קבוע לגמרי — גם כשהרוח מטלטלת את הגוף. כך הוא סורק את העשב, וכשהוא מזהה תנועה הוא צולל למטה.
הבז אוכל מכרסמים קטנים, לטאות, חרקים גדולים ולפעמים ציפורים קטנות. לזכר יש ראש וזנב אפורים־כחלחלים, ולנקבה גוון חום אחיד יותר.
הבז המצוי מקנן בחורים בצוקים, על עצים ובערים — על מרפסות, אדני חלונות ובניינים גבוהים. אם בז קינן לכם במרפסת, נותנים לו שקט וצופים מבפנים.

