הבז הנודד צד בעיקר ציפורים באוויר. הוא מתרומם גבוה, מקפל את הכנפיים וצולל כמו חץ. הנחיריים שלו בנויים כך שהאוויר המהיר לא מזיק לנשימה, ויש לו עפעף שלישי שקוף שמגן על העיניים.
הוא חי כמעט בכל העולם, על צוקים ולפעמים על גורדי שחקים בערים, שם הוא צד יונים. באמצע המאה העשרים מספרו ירד מאוד בגלל חומר הדברה שפגע בקליפות הביצים שלו. אחרי שהשימוש בחומר הוגבל ובזכות תוכניות רבייה, הוא חזר לרוב האזורים — אחד מסיפורי ההצלחה של שמירת הטבע.
בישראל אפשר לראות בזים נודדים בעיקר בחורף ובזמן הנדידה.

