היעל מטפס בקלות מדהימה על צוקים תלולים. לפרסות שלו יש שוליים קשים וכרית רכה ומחוספסת באמצע, שנאחזת בסלע כמו סוליה של נעל טיפוס. הזכרים גדולים בהרבה מהנקבות, והקרניים שלהם ארוכות ומקושתות לאחור, עם בליטות לרוחבן. לנקבות קרניים קצרות ודקות.
בסתיו, בעונת הייחום, הזכרים נאבקים זה בזה בהתנגשות קרניים שנשמעת למרחוק. הגדיים נולדים באביב, ותוך זמן קצר כבר קופצים אחרי אמם על הסלעים. היעלים אוכלים עלים, עשבים ושיחים, ומתקרבים למעיינות כדי לשתות.
בעין גדי היעלים רגילים לבני אדם, אבל הם עדיין חיות בר. לא מאכילים ולא מתקרבים, במיוחד לזכרים בעונת הייחום.

