הקרקל גדול מחתול בית, עם רגליים ארוכות וגוף חזק. הציציות השחורות על האוזניים הן סימן ההיכר שלו. השם בא מטורקית ופירושו בערך ״אוזן שחורה״. הוא פעיל בעיקר בשעות הלילה והדמדומים.
הוא צד מכרסמים, ארנבות, שפני סלע וציפורים. הקרקל מפורסם ביכולת לזנק גבוה מאוד ולתפוס ציפור שממריאה מהקרקע. הוא מתגנב, מתקרב לאט, ואז מזנק בבת אחת.
בישראל הוא נדיר יחסית ומוגן בחוק. כמו חיות בר אחרות, הוא נפגע מכבישים ומאובדן שטחים פתוחים.

