כשהיא מאוימת, הקוברה מרימה את החלק הקדמי של הגוף גבוה מהקרקע, פורשת ״ברדס״ בצוואר ומשמיעה נשיפה עמוקה, כמעט נהמה. התנוחה הזו נועדה להפחיד ולהזהיר. בדרך כלל היא מעדיפה להתרחק מבני אדם.
היא ייחודית בין הנחשים בתזונה: היא אוכלת בעיקר נחשים אחרים, ולפעמים לטאות. היא גם אחד הנחשים המעטים שבונים קן — הנקבה אוספת עלים לערימה, מטילה בתוכה ביצים ושומרת עליהן.
הקוברה המלכותית לא חיה בישראל. מספרה בטבע יורד בגלל כריתת יערות, ולכן היא נחשבת למין פגיע.

