העורב האפור חי בערים, בכפרים ובשדות ברוב הארץ. הוא אוכל זרעים, פירות, חרקים, שאריות מזון, ביצים וגוזלים של ציפורים אחרות. בגלל המזון הרב שבני אדם משאירים, מספר העורבים בערים גדל מאוד, ויש שרואים בהם מין ״פולש״ שמזיק לציפורים קטנות.
עורבים נחשבים לאחת הקבוצות החכמות בעולם הציפורים. הם זוכרים פנים של אנשים, לומדים זה מזה, ולפעמים מפילים אגוזים או צדפים מגובה כדי לשבור אותם.
באביב העורבים מגינים על הקן ולפעמים צוללים לעבר אנשים שעוברים קרוב. במצב כזה מתרחקים מהעץ ומגינים על הראש, ולא מנסים לפגוע בעורב.

